Plešavost in zunanji vplivi

Mehanske poškodbe lasnega mešička lahko povzročijo plešaste predele. Vnovična rast las je odvisna od poškodovanja lasnega mešička, če lase veliko nategujemo ali imamo pogosto čop. Samo izpadanje pa lahko povzročimo tudi mi s kemikalijami in nestrokovnimi deli na laseh in lasišču. Kar lahko privede tudi do trajnega izpada las. Velikokrat se lahko kar zamislimo kaj vse smo pripravljeni narediti če tudi ne vemo kaj si dajemo na lase in lasišče. Moj nasvet previdnost ni nikoli odveč. Pri resnih poškodbah las ne zraste nikoli več nazaj. Velikokrat me kdo vpraša kako hitro bo plešast? To je težko odgovoriti. Nekaterim izpadejo lasje dobesedno v eni noči, drugim šele čez določen čas. Dejavnik je lahko zobni granolom, nesreča, stres …

Skratka, za to, kako hitro bodo izpadli vaši lasje in kdaj bodo ponovno zrasli, ni nobenega pravila. Zamislimo pa se lahko samo na osnovne tri faze rasti lasu. Če vas v zvezi z izpadanjem las še kaj zanima bom z veseljem odgovoril na vaša vprašanja.

Pojav moške pleše pri ženskah je povezan z hormonskimi motnjami ali po meni ko v ženskem telesu nastaja manj ženskih hormonov, povečuje pa se število androgenov. S hormonskim zdravljenjem zdravnik pri ženskah lahko prepreči nastanek pleše.